lördag 15 januari 2011

Sista terminen och framtiden.

Det har ju varit lite mycket de sista månaderna. I början på våren när vi fick ut kursplanen för kursen som var innan uppsatsen fick jag nästan en chock o sa typ "hejdå socialt liv".. ungefär så. Det var inte en sak som skulle göras, utan rätt många, stora, tunga och jobbiga uppgifter. Om de inte skulle bli godkända skulle kompletteringarna bli värre än själva uppgiften. Därför kämpades det på från början, ribban höjdes och alla uppgifter blev godkända från första början. Vilket var skönt eftersom det ínte fanns någon marginal till att göra kompletteringar.

Efter vårt korta sommarlov drog det igång igen, termin 9 av 9, den sista och kanske mest krävande terminen av de alla. Vi skulle skriva vårt examensarbete eller c-uppsats som det kallas för. Enkelt tänkte vi.. jo men tjena! Visst enkelt på sitt sätt, men oerhört tidskrävande och mycket att läsa och skriva samt att få en röd tråd i det hela. Vi var petiga från början och blev osams ett par ggr. Jag tror att vi tre bet ihop för att förhindra konflikter. Vi hade liksom inte tid med konflikt nu. Mindre än en vecka innan vår opponering fick jag njursten (som är en helt annan historia), vi fick finslipa det sista via skype vilket gick över förväntan bra.
Själva opponeringen gick så bra så än idag undrar jag om det är sant. Vi har tagit examen och vår uppsats är godkänd och poängen har inkommit på Ladok. Nu väntas de sista poängen som ska in innan man kan ansöka om examensbeviset.

På fredag om ungefär en vecka ska vi ha vår avslutningshögtid i Jönköping, i kyrkan där. Kommer kännas så konstigt. Att 4.5 års studier verkligen är över. Att jag faktiskt är färdigutbildad (för den här gången iaf).
Nu till våren kommer jag läsa lite småkurser för att plocka på mig lite extrapoäng. Jag kommer att läsa en kurs som heter "Organisation och ledarskap" och en kurs som heter "Ditt barns språk 0-2 år". Jag hoppas att det kommer bli meningsfullt och kännas att det ger mig något.
Mina planer för framtiden är att läsa till specialpedagog, men innan dess måste man skrapa ihop 3 års yrkeslivserfarenhet från förskolans värld, så då har jag 3 år på mig att vila upp mig lite! :) Det här var inte alls vad jag hade tänkt skriva om, men så fick det bli nu!

1 kommentar:

  1. Hej Sanna! Förstår att du/ni haft att göra. Fast vi andra fattar väl inte så mycket ändå hur mycket det varit! Hoppas du klarar dej från maginfluensa då! Syns om 14dgr nästan då! Kramis Gunilla

    SvaraRadera